oktober 23

Studie zegt dat Bitcoin de traditionele munt binnen tien jaar zal vervangen

Cryptocurrencies zoals Bitcoin zijn de “volgende natuurlijke stap” voor de wereldeconomie, aldus academici van het Imperial College London in een studie in opdracht van cryptocurrency exchange eToro.

Opslag van Waarde, Middel van Uitwisseling, en Eenheid van Rekening.
De studie, zoals geschetst door de Independent, presenteert onderzoek van professor William Knottenbelt en Dr. Zeynep Gurguc. De twee beweren dat digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum al een van de drie fundamentele tests hebben doorstaan om een bonafide valuta te worden: ze fungeren Bitcoin Evolution als een winkel van waarde.

De studie Bitcoin Evolution

Zij verwijzen naar drie belangrijke criteria voor valuta’s: het kunnen fungeren als een winkel van waarde, een ruilmiddel en een rekeneenheid. Bitcoin en andere grote cryptoklassen dienen al een van die rollen, aangezien miljoenen mensen https://www.onlinebetrug.net/nl/bitcoin-evolution/ ze Bitcoin Evolution gebruiken als een winkel van waarde.

In de toekomst moeten de munten de twee resterende rollen vervullen die nodig zijn om een legitieme munt te worden en een ruilmiddel te worden door het voor mensen gemakkelijker te maken om goederen en diensten te ruilen, en ook te bewijzen dat het kan worden gebruikt als een rekeneenheid, die als maatstaf voor de waarde in het economisch systeem fungeert.

Om aan de laatste twee criteria te voldoen, zeiden de onderzoekers dat Bitcoin en andere cryptocurrenties uitdagingen zoals schaalbaarheid en regulering zullen moeten overwinnen.

“De wereld van de cryptocurrency evolueert even snel als de aanzienlijke verzameling van verwarrende terminologie die ermee gepaard gaat. Deze gedecentraliseerde technologieën hebben het potentieel om alles wat we dachten te weten over de aard van financiële systemen en financiële activa te verbeteren”, aldus professor Knottenbelt. “Er is veel scepsis over cryptocurrenties en hoe ze ooit een dagelijks betalingssysteem zouden kunnen worden dat gebruikt wordt door de man op straat”, aldus professor Knottenbelt. In dit onderzoek tonen we aan dat cryptocurrencies al aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt op weg naar het voldoen aan de criteria om een algemeen aanvaarde betaalmethode te worden”.

Als cryptocurrencies zich verder zouden ontwikkelen in termen van functionaliteit, zei professor Knottenbelt dat ze een haalbare technologische update zijn van de manier waarop we geld uitgeven. Dr. Gurguc voegde eraan toe:

“Nieuwe betalingssystemen – of asset classes – ontstaan niet van de ene op de andere dag, maar het is de moeite waard om op te merken dat het concept van geld – zelfs in onze tijd – is geëvolueerd van contant geld naar digitale of contactloze betalingen. Het bredere gebruik van cryptocurrencies en crypto-assets is de volgende natuurlijke stap als ze de zes uitdagingen [schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, regelgeving, volatiliteit, stimulansen en privacy] die we in ons rapport uiteenzetten, met succes overwinnen”.

Op dit moment zijn de lange overdrachttijden gekoppeld aan de grote hoeveelheden verwerkingskracht die nodig zijn om dit mogelijk te maken, wat betekent dat Bitcoin enigszins beperkt is. Bovendien moeten barrières zoals een gebrek aan technische kennis bij het grote publiek en regelgevingskwesties worden overwonnen.

Het onderzoek komt ongeveer een week nadat de Bank of England financiële bazen had gewaarschuwd dat hun bedrijven aan “reputatierisico’s” en fraude bloot zouden kunnen komen te staan als ze in de cryptocurrency rage werden gelokt. Andere regelgevingskwesties rond Bitcoin hebben te maken met de bezorgdheid dat het gebruikt kan worden om geld wit te wassen en belastingen te ontduiken.

Professor Knottenbelt zei dat ondanks dit “scepticisme” hij gelooft dat “cryptocurrenties al aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt in de richting van het voldoen aan de criteria om een algemeen aanvaarde betaalmethode te worden”. Iqbal Gandham, de Britse directeur van eToro, beschreef de situatie als volgt:

“De ,,geschiedenis van geld is een geschiedenis van evolutie, van nieuwe technologie die oud vervangt om de overdracht van waarde van één persoon aan een andere te verbeteren. Cryptocurrencies vertegenwoordigen een volgende stap op deze reis. Gezien de snelheid van adoptie geloven we dat we Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen tien jaar op de hoofdstraat konden zien”.Copyright 2018. All rights reserved.

Posted 23. oktober 2018 by admin in category "Bitcoin